Backup strøm hjemme

Vinteren her på Østlandet har vært mer enn gjennomsnitt snørik  og har ført til mange strømbrudd. Tror ikke at jeg overdriver når jeg nevner ca. 20 strømbrudd med en varighet på omtrent to timer. En del av disse var om natten, men vi hadde også mange strømbrudd på dagstid. Men det ble faktisk ganske moro da vi begynte å bruke testoppstillingen til den nye Dometic  batteriladeren.

Ved de første strømbruddene fant vi fram vårt Honda strømaggregat og brukte noen kabelsneller. Det ble hyggelig stemning med lys, kaffe og tv. Veldig artig siden hele nabolaget var mørkelagt. Kjekt å ha teknikken hjemme og bare ta den i bruk. Honda aggregatet hadde stått urørt i mer enn to måneder. Med alkylatbensin startet aggregatet om det hadde vært i bruk dagen før.

Da jeg begynte å teste den ny innkjøpte Dometic MCA 1280 batteriladeren lagde jeg en testoppstilling i stua.

Ved et nytt strømbrudd var det artig å kunne bruke de 2,5 kWt fra batteriet til lys, kaffe, tv, osv.  Inverteren klarer å forsyne oss med 1500W. Noe som er mer enn nok. Vi måtte bare legge ut noen kabelsneller. Kjekt at inverteren har dobbelt strømuttak 🙂

Selvfølgelig kunne jeg følge med på appen på min iPhone hvor mye strøm vi brukte. Når strømmen kom tilbake i huset ladet batteriladeren batteriet opp igjen, og vi var klar til neste strømbrudd.

Ja, det har vært flott med backup strøm. Varmen i huset var ikke noe problem  med vedfyring, og alle stundene uten strøm ble veldig koselig.

Vi har ikke tenkt å rydde denne testoppstillingen før vinteren er over. Her blir det ikke noe panikk når OL begynner om to uker og strømmen skulle plutselig forsvinne. Vi har en god løsning. To løsninger faktisk. Batteriet med lader og inverter, og Honda strømaggragatet. Vi klarer oss fint her.

Les mer om det LiFePO4 batteriet.

Mer info på feelfreecamp.no om:

Campingvogn, Bil, Fricamping, På tur, Teknikk, Tester, Kjørefilm på YouTube, De siste innleggene