Delft: Nederland på sitt beste

Byen Delft i Nederland er ikke blant de største byer i landet. Litt glemt i utlandet, men Delft er kanskje den flotteste byen i Nederland som oser av historie, kultur, kanaler og andre severdigheter. City-camping Delftsehout gjør besøket enda bedre: for en fantastiske by-camping.
Delft med sine kanaler og historiske bygg

Delft i Nederland  ligger mellom storbyene Haag og Rotterdam. Delft er en billedskjønn kanalby med et flott historisk bysenter. Helt siden 1200-tallet har Delft vært en av Nederlands viktigste kulturbyer. Delft er kjent for Willem van Oranje, kunstneren Johannes Vermeer, og for produksjon av vakkert porselen: Delfts Blauw. Delft er ikke blant de største byene i Nederland, dette gjør byen veldig oversiktlig.

En vår- eller høsttur til Nederland er for oss ganske normalt siden vi har bod der i 40 år.  Selv om vi skal besøke familie i Rotterdam, så velger vi gjerne Delft som base. Campingplassen Delftsehout har modernisert mye de siste årene og stiller med et sanitærbygg som imponerer virkelig.  Campingplassen, som ligger på gåavstand til Delft sentrum, er romslig,  godt organisert, tilrettelagt for bobiler, campingvogner og telt, og prisene er helt OK. 14 av bobilplassen er såkalte Comfortplasser (oppstillingsplass opp til 8 meter) med vann og avløp på plassen. 6A strøm er standard, men man kan velge 10A mot et pristillegg. Campingplassen har ellers en liten butikk, svømmebasseng, og de leier ut sykler. Det som passer bra for oss med bobil er  at vi kan forlate campingplassen med bobil og komme tilbake senere på dagen på samme plass. Dette gjør at campingplassen fint kan være en base til diverse utflukter. Plassen har et fint bookings-system som gjør det lett å bestille plass (anbefales). Comfortplassene ligger gunstig for de som ønsker å bruke parabolantenne. Les mer om campingplassen: Delftsehout.

Sanitærbygg: helt fantastisk
romslige comfortplasser til bobiler
Comfortplasser med eget vann og avløp
sanitærbygg som du aldri har sett før
vaskerommet
gode sykkelmuligheter i nærområdet

Mange  norske turister ønsker å besøke Amsterdam. Dessverre er den sentrumsnære bobilplassen ikke lenger der. Amsterdam er en fin by, men jeg mener at Delft er enda finere. Fra Delft er et dagsbesøk til Amsterdam forresten godt mulig. Med toget fra Delft er du i kort tid midt i sentrum av Amsterdam. Rotterdam, Haag og Scheveningen er enda lettere å besøke fra Delft.

Mer info om Delft:

For turister: Delft.com med masse info om alt du kan se i Delft.

Delft som reisemål: Reisdit.no

campingplass Delftsehout
En liten butikk i resepsjonsbygget

Delft sentrum
Oostpoort
statue: Willem van Oranje

Bildematerial fra Delftsehout camping og  Delft Marketing (copyright)

Mer info på feelfreecamp.no om:  BobilFricampingPå turCampingvognTeknikkTesterBilKjørefilm på YouTubeDe siste innlegg