Get organized: eurokasser

Det er begrenset hva du kan ta med deg i en bobil. Denne gangen tenker jeg ikke på vekt, nå tar jeg opp en ryddig og organisert pakking av bobilen.

Fra naturen er jeg en person som liker et oversiktlig liv, og det har jeg også i bobilen. Så vi reiser på langtur med fulle gassflasker, vann- og dieseltank. Bilen får service før den blir parkert for vinteren. Men også med pakking vet vi hva vi tar med, og hvor det skal ligge. Alt har faste plasser. Det er det vi trives med og vi får benytte skapplass og plass i ‘garasjen’ optimalt.

Vi bruker bobilen ca. 80-100 døgn i året, og vi har sett på bobilplasser hvordan andre har organisert sin garasje. Av og til er det ren underholdning å se hvordan naboen må grave seg fram i garasjen på jakt etter grillen som finnes et eller annet sted. En annen nabo har det ganske ryddig og finner fram grillen uten problemer.

Vår bobil har en fransk seng løsning og dermed er ‘garasjen’ begrenset i størrelse. Denne løsningen har likevel til fordel at man innefra kan løfte opp madrassen for å ta ut ting. Det bruker vi mye.

Siden plassen i vår garasje er begrenset har vi tatt såkalte Euro-kasser i bruk. Disse kan stables og kan tas ut lett. Vi bruker 3 kasser 60 x 40 x 32 cm(l-b- h), 2 kasser 40 x 30 x 32 cm og 4 kasser 40 x 30 x 12 cm. I kassene nederst ligger ting som vi ikke bruker så ofte (25 m strømkabel, verktøykasse, Alde væske, reservedeler, klær til kalde dager, osv). Kassene i midten er lett tilgjengelig siden de øverste kassene er kun 12 cm høye og de blir aldri pakket tungt. I de øverste kassene ligger f. eks. en pakke med engangshansker, vannslanger og koblinger og en 6-pack med øl 🙂

På gulvet i garasjen ligger en friksjonsmatte (standard fra Hymer).

Ved siden av kassene har vi perfekt plass til 2 stoler og et lite bord. Ellers har vi et eget hjemmelaget stativ til 2 ekstra toalett kassetter. Ja, de tar litt plass, men utrolig kjekt når man plutselig finner et sted der man vil stå litt lenger (selv om tømmemuligheter ikke er til stedet.)

Slik har vi brukt denne bobilen nå i snart 5 år og det har fungert meget bra for oss.

Under gulvet på badet har vi også en hendig lagringsplass. Selv om høyde der er begrenset til ca. 15 cm så har vi med bruk av lave Eurokasser fått utnyttet plassen maksimalt. Her har vi 3 kasser 60 x 40 x 7,5 cm og 3 kasser 40 x 30 x 7,5 cm.

I totalt har vi 15 eurokasser i bruk som gir oss ca. 400 liter lagringsplass. For oss ble dette en fin måtte å pakke ryddig og alt er lett tilgjengelig.

Vi kjøpte kassene hos Krepro AS på Dal. Tror at AJ Produkter også har de, og sikkert flere andre steder.

Mer info på feelfreecamp.no om:  BobilFricampingPå turCampingvognTeknikkTesterBilKjørefilm på YouTubeDe siste innlegg