Veien til C1 sertifikatet (1)

Med tanken på en bobil i framtiden syntes jeg at det var på tide å ta C1 sertifikat (lett lastebil). Med C1 kan du kjøre opp til 7,5 tonn, og man  unngår problemer med nyttelast, som mange bobiler under 3,5 tonn har. Her skriver jeg om min vei til C1 sertifikatet.

I hele mitt voksen liv har jeg kjørt rundt med campingvogn, og vi er strålende fornøyd med å reise rundt på den måte. En bobil i framtiden? Hvem vet? For å være forberedt på en eventuell bobil øsnker jeg meg C1 sertifikat.  C1 gjelder lett lastebil opp til 7,5 tonn.

Etter et søk på nettet, fant jeg rask veien til Wright trafikkskole. De har mange avdelinger, fra Kristiansand til Trondheim (pluss Tromsø), og min sønn hadde en god erfaring med Wright da han trengte BE i fjor. De har fire avdelinger for lastebil/buss: Drammen, Oslo, Gjøvik og Sarpsborg. På Wright sin hjemmeside fant jeg et flott pakketilbud for C1 til en overkommelig pris.

På jakt etter info, ble jeg godt motivert og gledet meg til å komme i gang. For meg, som snart har hatt BE førerkort i 39 år var det en fin tanke å få en ordentlig oppdatering om kjøring genenerelt. Herlig å lære å kjøre en ordentlig lastebil (ikke en oppjustert varebil). Jeg tok kontakt med avdeling Gjøvik og meldte meg på.

C1 sertifikatet krever en innsats. Man må gjennom tre kursdager, som på ingen måte er en straff, og det blir en god del forbereding/øving til teoriprøven. Så kommer kjøretimer i tillegg. Spørsmålet er selvfølgelig hvor lang tid det hele vil ta? Første kursdagen fikk alle høre at det er lurt å ta teoriprøven så fort det lar seg gjøre. Da er det bare å sette av tid hjemme, lese i læreboka og melde seg etterhvert til Drop In time hos Statens Vegvesen.

Nå har det gått to uker etter første kursdagen. Alle kursdagene er overstått, jeg har hatt en dobbel kjøretime (1,5 time) og teoriprøven er bestått.

Så far so good 🙂

Del 2 av Min vei til C1 sertifikatet finner du her.

Mer info på feelfreecamp.no om:

Campingvogn, Bil, Fricamping, På tur, Teknikk, Tester, Kjørefilm på YouTube, De siste innleggene