Veien til C1 sertifikatet (2)

Nå har jeg kjørt flere timer med lastebilen (MAN TGL 8.180), og jeg føler at det går riktig vei. Opplæringen hos Wright trafikkskole er professjonell, effektiv og veldig hyggelig. Jeg storkoser meg med kjøretimene.

Etter anbefalingen om å få teoriprøven på plass så fort som mulig, har jeg prioritert mange timer med læreboka og teori-øveprogram på pc. Tre måneders bruk av teoritentamen.no er inkludert i pakkeprisen. Det fungerte veldig bra. Her lærte jeg mye av mine feil, og skrev notater om alt som jeg ikke visste enda. Resultatene ble raskt så bra at jeg selvsikkert meldte meg på Drop in time hos Statens Vegvesen for å ta teoriprøven. En god forberedelse var alfa og omega, og etter 22 minutter fikk jeg resultatet bestått. Det krevdes en ordentlig innsats, men det var verdt det.

Nå kunne jeg fortsette videre med kjøretimene, uten å tenke på pugging av teorien.

Selv om en MAN TGL 8.180 er en lett lastebil, så føles det likevel som en ordentlig lastebil. Stor motor, trykkluftbremser og en høy sittestilling gir en god følelse. Dette er noe annet enn en bil som kan kjøres med B sertifikat. Dette er virkelig en god forberedelse/opplæring med tanke på en større bobil.

På alle kjøretimene kom det utfordringer. Rygging, bakkestart (på glatt underlag), kontroll av bilen og last, kjøring på smale veier, osv. Jeg skjønte fort at det ikke skulle bli noe lett ‘kosekjøring’, men her skulle jeg lære mest mulig på kortest mulig tid. Det er mye man kan lære i kort tid, med en dyktig instruktør i passasjersete.

Litt annerledes enn i en personbil.

Etter bestått teoriprøve og noen kjøretimer planla vi veien videre. Timen til førerprøve ble bestilt og vi var enige om at tre eksta kjøretimer (utenom pakkeprisen) skulle være nok til å være godt forberedt til oppkjøring.

Nå er det ikke lenge igjen til oppkjøring. Så langt har hele kurset vært en meget positiv erfaring. Mye value for money 🙂

Mer info om min vei til C1 sertifikatet kommer snart.

Del 1 av Min vei til C1 sertifikatet finner du her.

Mer info på feelfreecamp.no om:

Campingvogn, Bil, Fricamping, På tur, Teknikk, Tester, Kjørefilm på YouTube, De siste innleggene